Företagande i Hälso och sjukvården…

Centerpartiet går ut med att vill att sjukvården i framtiden, till femtio procent ska vara utförd av privata vårdgivare. Ett bra tufft utspel som behövs. Det är inte rimligt att en bransch där stora delar av primärvården och omsorgen skulle passa mycket bra som privata företag, till 90 % drivs helt av kommuner och landsting.

Vilket också innebär att man idag som patient har sämre valmöjligheter, att välja vem som ska handha skötseln av diabetes eller högt blodtryck, än man har att välja frisör. Det är inte rimligt och människor skulle aldrig tillåta det om man fått prova ett annat system.

För alla dem som arbetar i branschen skulle det dessutom ge möjligheter, både att välja olika arbetsgivare om flera utförare av vården fanns och också innebära att fler skulle ha möjlighet att att starta eget företag. I branschen som till 85% består av kvinnor, skulle det innebära stora utvecklingsmöjligheter. Då vården utvecklas blir det också en bättre kvalité på utförd vård, tjänster och tillgänglighet skulle förbättras.

Press: DN; DN2

En reaktion på ”Företagande i Hälso och sjukvården…

Lämna en kommentar