Hoppas äggen innehåller det ni tror NA 4/4

Så här till påsk är det många som äter mer ägg än man annars gör. Vanliga ägg till påskbordet eller kanske godisägg med olika innehåll. Oavsett förväntar man sig att äggen ska vara just de ägg de marknadsförs som. Sprätthönsägg ska vara sprätthönsägg och godisägg ska innehålla just godis.

Många förväntar sig säkert samma sak vad avser vallöften, har man lovat att inte höja vissa skatter och avgifter i valrörelsen så har man. Därför är det speciellt nu inför påsk så tydligt att regeringens äggkorg inte alls innehåller de ägg man lovade i valet.

Innan valet lovade socialdemokraterna att inte höja bensinskatten, en skatt som slår hårdast mot dem utanför våra tätorter, där de allmänna kommunikationsmedlen ofta är begränsade. Ett löftesbrott som många nu säkert är besvikna på. Det är många som har höga kostnader för arbetspendling.

Innan valet lovade socialdemokraterna att inte försämra ROT-avdragen. Ett avdrag som för många betytt mycket och som fått många att kunna kosta på sig renovering av sina bostäder. Något som gjort att jobben i branschen utvecklats. Dessutom har attityderna till svartarbete förändrats under förra regeringsperioden. Enligt ungdomsstyrelsens attitydundersökning är flera unga nu mer negativt inställda till svartarbete. Detta är viktigt, att skatterna känns rimliga och relevanta för folk är den bästa grunden för att undvika skattefusk.

Innan valet lovade socialdemokraterna att de inte skulle rubba på överskottsmålen i statens budget. Ett mål som över tid har byggt de skyddsvallar vi haft nytta av att använda under lågkonjunktur. Nu vill man ändra också på detta.

Jag hoppas ni alla har tur med äggen i helgen och att vare sig det är sprätthönsägg eller godisägg så är det just de ägg det står på förpackningen att det ska vara. Så skulle det vara också med vallöften, det innehåll man lovar ska man också få.

Lotta Olsson

Riksdagsledamot (m)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s