Försvarsbudgeten är nu debatterad i Riksdagen

Från moderat håll var vi tydliga, ligistfasoner är vad det är, när man flyger med ryska spaningsplan utan påslagna transpondrar och riskerar civilflygets säkerhet, som ett ryskt spaningsplan gjorde i veckan. Vi ser ett Ryssland som uppträder på ett mycket provokativt sätt. Ett nytt normalläge vad avser säkerhetspolitik är etablerat i vårt närområde, ett normalläge som är allt annat än avspänt.

Vidare debatterades personalförsörjningen till försvaret. Ett bra försvar kräver välutbildad personal, personal som får rimlig tid på sig för utbildning. Personal som känner sig motiverade och som sökt sig till försvaret frivilligt. Vi behöver fortsätta att göra försvaret attraktivt och att göra övergången från militärt till civilt arbete så bra och smidig som möjligt. En återgång till allmän värnplikt är inte lösningen.

Vi lyfte frågan om den viktiga svenska vapenindustrin, från moderat håll i debatten. Att Alliansens budget nu gäller är viktigt för att myndigheten som säkerställer att den svenska vapenexporten till godkända länder fungerar. Vi har i vår budget lagt större resurser till myndigheten som arbetar med svensk vapenexport, den behövs och är viktig. Svensk vapenindustri säkrar både bra material till det svenska försvaret men också de svenska jobben i försvarsindustrin. Dessutom innebär vår försvarsindustri att vi har mycket teknisk kompetens i landet som också används till många andra viktiga produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s