Stockholm behöver vara tillgängligt för alla…

Jag har lagt en motion till Riksdagen om att utreda Stockholms långsiktiga uppdrag som huvudstad. Det har jag gjort därför att infrastukturen och tillgängligheten till huvudstaden är hotad. De Röd-Grön-Rosa styrande i Stockholm stadshus har bara ett lokalt perspektiv, då de vill stoppa både byggandet av förbifart Stockholm men också stänga Bromma flygplats. Att detta skulle få förödande effekt för övriga landet verkar inte bekymra dem.

Det bekymrat dock alla utanför Stockholm. Det är inte rimligt att vi har en huvudstad som styrs av en majoritet som bara har ett lokalt perspektiv då man tar beslut om stora infrastruktursatsningar. Fortsätter detta måste vi se oss om efter en annan huvudstad, Sverige kan inte stanna bara för att Stockholm gjort det.

Min Motion
Media: Expressen; P4 Stockholm;DI;;DI;Jönköpingsnytt;SvD;ABCnyheter;ET

3 reaktioner på ”Stockholm behöver vara tillgängligt för alla…

 1. Stefan Andersson skriver:

  Ett mycket bra förslag Lotta, inte bra att den mediala och politiska makten + all annan makt från myndigheter mm. är samlad på ett enda ställe, man kan tycka att det inte spelar någon roll, men det gör det, tycker att riksdagen blir mer och mer ”stockholminfluerad”, tyvärr lär du inte, än så länge, få mycket stöd av övriga riksdagsledamöter, det saknas tyvärr en landsomfattande opinion i frågan, men kämpa på, vem vet en vacker dag sååå…

 2. Ann Bertilsson skriver:

  Bra motion. Hur man nu över huvud taget kan tänka tanken att stoppa förbifarten som borde varit byggd för 20 år sedan. Dom flesta städerna runt om i landet har haft en förbifart väldigt länge. Man slipper dra in all trafik via stan, som det är idag blir köerna längre och längre och utsläppen högre och högre. All trafik som ej behöver in mot stan låt dom glida förbi snabbt, leder till mindre köer och lägre utsläpp. Trafiken blir inte mindre om man blickar framåt. Förbifarten är ett måste. Samt låt Bromma flygplats vara kvar flygtrafiken lär inte bli mindre framöver den heller, så det behövs snarare en flygplats till i anslutning till Stockholm för Arlanda har väl snart nått sin begränsning. Nyköping är lite väl långt bort, Södertälje kanske skulle vara lagom avstånd och mer arbetstillfällen behövs.

 3. Casten Broms skriver:

  Ett helt utmärkt förslag. Som 4:de generation stockholmare ligger stan mig synnerligen varmt om hjärtat, men Stockholm har passerat bäst före datum för länge sedan eftersom såväl lokala politiker som rikspolitiker uppvisar en obefintlig insikt om logistik och tillväxt. Stockholm kan inte växa mera på ett förnuftigt sätt.
  Stockholm är inte något shopping- eller nöjesmagnet som politiker ute från landet har för sig. Att arbeta, ta sig fram i stan och att bo här är ingen dans på rosor, ej heller att bilda familj här.

  Tänk att så många sk beslutsfattare har så svårt att tänka på vad som är bäst för Sverige. Vi har skadligt många politiska navelskådare.

  Jag hoppas verkligen att du väcker dina kollegor och Lotta, Du har många stockholmare med dig. Varmt tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s