Oron sprider sig…

Jakten på vinster i välfärden, som den nya regeringen driver tillsammans med sitt samarbetsparti vänsterpartiet pågår. En jakt som hotar alla de företag i välfärden som idag finns etablerade och har en hög och uppskattad kvalite’. En jakt som gör att alla de som är nöjda med sin skola och sin privata vårdcentral nu känner sig oroade. Att inte längre ha en självklar rättighet att välja skola och vårdcentral är något som nu oroar många.

Att säga nej till vinster i välfärden, innebär att alla sunda grunder för att bedriva företag i välfärden är hotade. Den nya regeringen väljer att gå hand i hand med vänsterpartiet och säga nej till sunt företagande i välfärden. Att socialdemokraterna väljer den här vägen är en sak, men att MP inte står upp för företagande i välfärdssektorn är förvånande och trist.

Istället bör statens kvalitetskontroll vara tuffare och tydligare. För alla de sunda och bra företag i skola, vård och omsorg är det heller inget hot. Det är denna väg som i alla fall MP skulle välja, kvalite’ och sunt företagande istället för den socialistiska vägen. Att ta bort sunt företagande i välfärden är inte en kvalitetsfråga, det är en fråga om att socialdemokraterna och miljöpartiet nu är beroende av vänsterpartiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s