S försöker skapa ett bra klimat för skattehöjningar; NA 14 okt

Den ekonomiska politiken har under Allisansregeringen varit framgångsrik. Sverige har klarat sig bättre än de flesta andra länder under den lågkonjunkturen vi ännu befinner oss i. Vi har lägre statskuld än 2006, som enda land i EU. Vi har större skatteintäkter än någonsin, trots att människor får behålla mera pengar i den egna plånboken och mera skatter än någonsin kommer in. Det som är bra med jobbskatteavdragen är att både skatteintäkter och lön efter skatt ökat. Då är det ytterst förvånande att Magdalena Andersson som nytillträdd socialdemokratisk finansminister går ut och hävdar att svensk ekonomi skulle vara misskött. Samtidigt som hon trots att hon skyller detta tillfälliga underskott i statens ekonomi vi nu har, på jobbskatteavdraget, vilket hon samtidigt vill behålla.
Socialdemokraternas och hennes syn på ekonomin är som att se det som att man skulle ha samma syn att se på sin ekonomi veckorna före jul som man har i januari. Det är för att man är försiktig med utgifterna resten av året som man har möjlighet att både åka på semester och fira jul.
Alliansregeringen hade i och med att man varit försiktig med utgifterna i goda tider, resurser till att kunna stimulera ekonomin i lågkonjunktur. Något många länder i EU inte haft möjlighet till. Det viktiga är att den svenska statsskulden inte ökat över tid, det har den inte gjort, den har minskat.
Finansminister Magdalena Andersson vill nu skapa en bild av svensk ekonomi som misskött för att skapa ett bra politiskt klimat för mängder av skattehöjningar. Skattehöjningar som inte beror på dåliga statsfinanser utan på att socialdemokratin tillsammans med miljöpartiet och sitt allierade vänsterparti tillsammans lovat mängder av reformer man helt enkelt inte har råd med.
För mig som riksdagsledamot nu i opposition kommer kritisk granskning av regeringens politik att vara en del i arbetet. Samtidigt kommer jag att lägga mitt engagemang i försvarsutskottet, där jag nu kommer att vara verksam. Försvaret är en viktig fråga för vår trygghet i en orolig värld. Dessutom är det för vårt län en viktig fråga vad avser jobb och arbetsmarknad. Försvarspolitiken på samma sätt som den ekonomiska politiken behöver hela tiden ses över och utvecklas. Bara genom en ansvarsfull ekonomisk politik och en ansvarsfull försvarspolitik kan vi fortsätta att var en trygg demokrati där människor vart fjärde år kan välja att byta regering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s