Det är inte ekonomin som är problemet, det är vänsterregeringen…

Sverige har både en bra utveckling och en god ekonomi. Problemet är att den nya vänsterregeringens politik på sikt är ett hot mot detta.
De reformer som genomförs under Alliansregeringen har lagt grunden för den starka konkurrenskraft som Sverige har idag. Arbetslinjen har varit central och grunden för vår goda utveckling av sysselsättningen under en svår lågkonjunktur. Drivkrafterna till arbete har ökat och vi ser att attityder till svartarbete förändrats. Det är inte längre allmänt accepterat att arbeta svart.

Det är också för att jobben vuxit till, sysselsättningen aldrig varit så hög, som det heller aldrig kommit in så mycket skatter som nu. Sverige har den högsta sysselsättningsgraden och det högsta arbetskraftsdeltagandet i hela EU. Hela 340000 nya jobb har tillkommit i Sverige sedan 2006, jobb som också ger stora skatteintäkter. Att Sverige dessutom betalt av 4 % av sin statskuld innebär också betydligt mindre lånekostnader för staten. Att påstå att vänsterregeringen kommer till tomt bord är helt fel.

Den goda ekonomin har lagt grunden för att vi under den långdragna lågkonjunktuern också haft möjlighet att stimulera ekonomin. Det är dock snart dax att återgå till att spara i ladorna inför nästa lågkonjunktur. Sverige behöver långsiktigt både arbeta med att behålla och säkerställa ett rimligt skattetryck, men också att spara i ladorna inför nästa lågkonjunktur. Vi ser i vår omvärld hur vänsterregeringar missköter statsfinanserna, det är allvarligtr om den nya svenska regeringen väljer samma väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s