Eftervalanalyser pågår….

Nu pågår det inom Moderaterna precis som i andra partier det viktiga arbetet med eftervalsanalyser. Varför har svenska medborgare röstat som man gjort. Var det ett väntat valresultat eller var det ett oväntat valresultat.

För Moderaterna är tillbakagången något att fundera på, trots att valet historiskt var moderaternas fjärde bästa. Vad var det som gjorde att många valde att rösta på annat parti. Var det en trötthet på ett parti som suttit vid makten i åtta år och som därmed kan anses ansvariga för alla problem som faktiskt fortfarande finns i samhället.

Var det för att man inte ser Sverige i ett internationellt perspektiv och tror att allt kan lösas från den egna regeringen. Var det för att man ville något nytt, var regeringspartierna helt enkelt för förutsägbara.

Troligen finns inte en enkel förklaring, en kombination av mängder av olika orsaker kan vara vad alla valutvärderingar senare visar på. Viktigt är att som parti djupdyka i valutvärderingar i allafall, väljarna är ändå alltid de som har rätt.

Jag kommer tillsammans med en kompetent grupp av personer från Örebro Län att utvärdera varför valresultatet här ser ut som det gör och hoppas att vi ska hitta om inte hela sanningen så en del av förklaringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s