Tre anledningar till att de rödgröna kommer att bli en röra…

Det finns tre starka anledningar till att Stefan Löfven och Socialdemokraterna kommer att få svårt att regera med MP och V. De anledningarna är, energi, tillväxt och försvar.

Om vi får en regering där man inte kan komma överens om dessa stora frågor kommer det att bli mycket svårt att regera. Att vara överens om energipolitiken är viktigt för att den svenska industrin ska vilja investera i Sverige. Bra pris  och stabil produktion av energi har varit bra för våra industriföretag. Om detta äventyras kan det bli svårt i framtiden att attrahera investeringar i företag i Sverige.

Socialdemokraterna kommer att få svårt att lägga en gemensam budget med både V och MP som ger tillväxt i ekonomin. Bara S verkar inse att tillväxt är nödvändigt för att utvecklingen ska fortsätta och vi ska fortsätta att vara ett välfärdssamhälle. Utmaningen är att använda den ekonomiska tillväxten på rätt sätt. Tillväxten ger rätt använd, högre utbildningsnivå och möjlighet att utveckla bättre produkter och varor vad avser miljövänlighet. Dessutom kommmer en tillbakagång i ekonomin att innebära att pensionerna sjunker. Något som kommer att vara besvärligt för många med låg pension.

Vi behöver i en allt oroligare värld en stark försvarsmakt. Efter många år med avrustning och lugn i europas närhet pågår flera stora konflikter. Konflikter som gör att vi måste kunna försvara oss på ett annat sätt än tidigere.

Media:Aftonbladet; Aftonbladet 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s