En ekonomi i balans ger ökad tillväxt och fler i arbete (NA 2014-08-10)

Vi i Alliansen har under mandatperiod ökat sysselsättningen och dessutom sänkt statskulden trots en rådande lågkonjunktur. Många europeiska länder har drabbats hårt av lågkonjunkturen, tack vare en alliansledd regering har ordning och reda i finanserna stärkt Sveriges ekonomi.

Lågkonjunkturens konsekvenser har visat sig i flera olika skepnader, extremister och främlingsfientliga partier har tagit plats i demokratiska parlament. En ekonomi i obalans skapar oroligheter för medborgaren i landet men även för medborgaren i närliggande länder. En ekonomi i balans är en förutsättning och en trygghet för människor att utveckla demokratiska värden.
Vi har arbetat hårt för att leda ett land som ska präglas av en stark ekonomi och tillväxt. För att tillväxt ska ske, krävs människor i arbete, företagare som skapar arbete och ett stort ansvar för ekonomin.

Vår politik har lett till fler människor i arbete och tillväxt i Sverige, vi kommer att fortsätta i den riktningen genom att bevara våra arbetsreformer och skapa nya arbetsreformer som leder till ännu fler jobb. Fler människor i arbete och ännu fler ska det bli, vår målsättning är att 5 miljoner människor ska arbeta år 2020. Det innebär att 350 000 fler människor ska ha ett jobb att gå till. För att uppnå detta mål har vi lagt stor fokus på att se till vilka som idag står utanför arbetsmarknaden, vi föreslår ett antal åtgärder som ska stärka arbetstillfällen för olika grupper.

Nyanlända ska få snabbare vägar till ett jobb, instegsjobb ska skapas via vuxenutbildning och handläggningen av betygsöversättningar måste ske snabbare. Utbildad arbetskraft i vårt land får inte gå till spillo på grund av krångliga processer. Människor med funktionsnedsättning ska få större stöd, mer kurser som ska motivera till högre utbildning och utveckla Samhall, statens företag som skapar arbeta åt människor med olika funktionsnedsättningar. Vi vill satsa på unga företagare, se över starta-eget-bidrag, sänka trösklarna för att starta aktiebolag och kravet på aktiekapital.

Vi i Alliansen vill satsa på utbildning och ge potentiella arbetsgivare incitament för att skapa fler jobb till de grupperna. Ett arbete är mer än bara ett jobb, det ger kollegor, semester, ett självständigt liv och framför allt skatteintäkter till vår välfärd, skola, vård och omsorg. För att stärka våra pensionärers pensioner, måste vi se till att det ska finnas resurser att ta av, de skapas när människor arbetar. Utmaningar i vårt samhälle kan förebyggas och övervinnas genom ekonomiska resurser, det krävs att människor arbetar och bidrar för att vi ska kunna se en tillväxt även i frågor gällande jämställdhet, miljö- och klimat och integration.
Våra motståndare på andra sidan, använder många fina ord och för en politik som inte går att genomföra. S, V, MP och SD kan inte finansiera sina reformer. Att ta bort de arbetsreformer Alliansen har infört innebär färre jobb och mindre intäkter till framtidens utmaningar. Vi har idag en opposition som är emot arbetslinjen.

Vi i Alliansen står tillsammans för en politik som ska skapa möjligheter till våra länsinvånare, som ung, förälder, äldre, sjuk eller frisk ska du få dina behov tillgodosedda. För att uppnå det måste vi satsa på jobben som ska finansiera vår välfärd och välgång.

Örebro läns Alliansen

Lotta Olsson (m)
Riksdagsledamot

Johan Pehrson (FP)
Riksdagsledamot

Lars-Axel Nordell (KD)
Riksdagsledamot

Helena Vilhelmson (C)
Riksdagskandidat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s