För oss är arbetslinjen vägen framåt! (KT 2014-06-28)

Under juni har många elever tagit studenten vid Möckelngymnasiet och Idrottsgymnasiet. För dem väntar en spännande tid när de tar sina första steg ut på arbetsmarknaden. För att ge dem så goda möjligheter som möjligt ute på arbetsmarknaden har Alliansen bedrivit en aktiv reformpolitik för fler jobb och som breddat vägarna in till jobben.

Alliansen vill fortsätta med den sänkta arbetsgivaravgiften för unga, något vi annars ser skulle hota jobben för dem. Det är inte politiken som skapar jobb, det är företagen, politiken kan bara skapa bra förutsättningar för att jobben ska växa till. Nya beräkningar från Riksdagens utredningstjänst, visar att Socialdemokraternas förslag om fördubblade arbetsgivaravgifter för unga, hotar 213 ungdomsjobb i Karlskoga och Degerfors. Det skulle innebära att många av ungdomarna som nu går ut gymnasiet, får lämna det där första jobbet de precis fått in foten på, att drömmen om att flytta hemifrån får ställas in och att framtidsplanerna blir lite dystrare.

Det första jobbet är för de flesta det viktigaste jobbet, den första raden på CV:t och första gången man kan uppge en referens. Att höja arbetsgivaravgiften för unga är inte rätt väg för Sverige, Karlskoga eller Degerfors.

Vi i Alliansen har satt upp ett ambitiöst mål för jobben, att över fem miljoner personer ska vara i sysselsättning år 2020. Sedan Alliansen fick väljarnas förtroende 2006 så har jobben blivit 250 000 fler, men det är bara början. Fram till 2020 är vår målsättning att ytterligare 350 000 jobb ska växa fram.

Det kräver en aktiv reformpolitik som fokuserar på att jobben ska bli fler och att fler ska kunna få de jobb som växer fram. Då handlar det bland annat om att se till så att det blir fortsatt enklare och lättare att starta och driva företag och om att rusta dagens unga för att ta morgondagens jobb. En del av de reformer vi introducerat har förbättrats och kommer att förbättras ytterligare. Bara genom att säkra jobben i privat sektor, kan vi säkra att tillräckligt med skatt kommer in för de resurser som behövs till vård, skola och omsorg.

För oss är arbetslinjen vägen framåt. Genom att människor har arbete kan vi skapa ett bra samhälle och goda livsvillkor. Vår ansvarsfulla energipolitik handlar om att förändra till mer förnyelsebar energi som inte hotar jobben. På samma sätt som vår transportpolitik innebär att vi förändrar och förbättrar, utan att det ska drabba människors vardagsliv som bor i orter utanför Örebro, till skillnad från Miljöpartiets politik.

Vi vill fortsätta med RUT och ROT-reformerna som varit framgångsrika både genom att de skapat mera jobb, skapat flera vita jobb och lett till att flera har råd att använda tjänsterna.
Vi står upp för att det även i framtiden ska vara möjligt att välja annan skola än den som ligger närmast, därför är möjligheten för seriösa friskolor att etablera sig viktigt. Det ska inte vara en plånboksfråga att kunna få välja sin skola. Vi står upp för arbetslinjen, en arbetslinje som inkluderar alla och som tydligt visar att alla behövs.

Anna Kinberg Batra (M)
Gruppledare och ordförande för riksdagens finansutskott

Lotta Olsson (M)
Riksdagsledamot från Örebro län finansutskottet

Peter Wiklund (M)
Oppostionsråd, Karlskoga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s