Vi moderater cyklade för jobben, miljön och för Örebro (Artikel NA 31 maj)

För några dagar sedan fick Sverigedemokraterna stort utrymme i media på grund av sitt besök i Örebro, Jimmie Åkesson står på torget i och pratar om invandringen som en hotbild. Samtidigt väljer vi Moderater att prata om jobben och möjligheter. Samma dag som Sverigedemokraterna var i Örebro, gjorde vi en cykelturné och besökte företag inom restaurang- och besöksnäringen, för att prata om framtiden. Vi passade på nu, då vi vet att den personalstyrka som finns i dag på företagen inte kommer att vara kvar ifall vi skulle byta regering.

Alliansregeringen har sänkt restaurangmomsen och sänkt arbetsgivaravgiften för unga. Det innebär att företag inom restaurang- och besöksnäringen har fått bättre möjligheter att anställa, det finns dock mer att göra. Ingångsjobben, din första erfarenhet på arbetsmarknaden, är oerhörd viktiga. Att få en anställning hos en seriös arbetsgivare där du får lära dig om spelreglerna på arbetsmarknaden och påbörja din jobbkarriär. Forskning visar att ju tidigare du får ett jobb, oavsett yrke, minimerar risken för att bli arbetslös i framtiden.

Att få ett första jobb är i dag oftast det svåraste. Tillsammans med näringslivet måste vi i politiken sänka trösklarna och göra det lättare för företagen att anställa och skapa enklare ingångsjobb. Den första raden på cv:t har stor betydelse för framtiden. Fler och fler från annat födelseland än Sverige och ungdomar får sitt första jobb i restaurang- och besöksnäringen. 80 procent av jobben i branschen innehas av personer som är yngre än 35 år. Dagens 80- och 90-talister besitter otroliga egenskaper. De är kreativa, IT-kunniga, ser socialt nätverkande som något naturligt och har mångkulturella kontaktytor. En undersökning från United Minds, visar att det är just de egenskaperna vi behöver i framtiden.

Vi moderater vill satsa på framtiden, få in unga förmågor i våra företag. När nya och äldre erfarenheter kombineras stärks våra företag, de är även våra unga som kommer att trygga välfärden för tidigare generationer såväl som kommande. I en stad som Örebro är det viktigt att ha en stark besöksnäring, en positiv framtidstro gör att våra företag vågar att investera och satsa för framtiden. Ett sådant exempel är satsningen på Clarion Hotel med kändiskocken Marcus Samuelssons, restaurang Kitchen and Tabel.

I dagens politiska klimat vill Vänsterpartiet att människor endast ska få arbeta sex timmar, Socialdemokraterna höja restaurangmomsen och skicka de unga för att vänta i tre månader för ett jobb, praktik eller utbildningsplats, Sverigedemokraterna vill skicka hem alla utlänningar som vill ha ett jobb. Vi ser inte hur detta skapar jobb och tryggare vår välfärd, vi ser endast kortsiktiga lösningar som knappast gör det bättre för Örebro. Vi cyklade för jobben, miljön och för Örebro!

Lotta Olsson

Katarina Tolgfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s