Attityd spelar roll…

Förtidsröstningen till EU-parlamentet har statat, nu kan svenska folket gå till valurnorna och välja sin kandidat. De flesta svenska partier har en positiv inställning till EU, det är bara Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som vill lämna EU. Den enskilda parlamentarikern kan dock vara skeptisk även om inte partiet är det, som Marita Ulvskog Socialdemokrat, hon är betydligt mera skeptisk till EU än sitt parti.

Att ha en skeptisk inställning till samarbetet är inget som ger makt i parlamentet. Tvärtom de parlamentariker som har en positiv attityd till samarbetet har också bättre förutsättningar att driva frågor och få igenom förslag. I Europaparlamentet har också den enskilda parlamentarikern stor makt att ensam driva frågor. Det syns också, de parlamentariker som driver frågor målmedvetet får ofta gehör för sina förslag.

Det kan man tycka vad man vill om men så ser det ut. Den egna attityden till om man ska lyckas samarbeta och om samarbetet är mödan värt spelar roll. Så tänk på det så här i valtider, attityd spelar roll.

Media: DI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s