Myten om skatteparadisen…

Det är viktigt att komma ihåg vad vi kommer ifrån. Det är inte så länge sedan som ett allmänt ordspråk var ”rösta rött och jobba svart”. Nu har vi inte haft en röd regering på nästan åtta år.
Att ha ett skattesystem som människor egentligen inte respekterar och där man ser det som självklart att jobba svart om man kan är förödande för skattemoralen. Att skattesystemet främjar laglydighet och arbete är viktigt, bara så klarar vi att fortsätta att vara ett välfärdsland.
Dessutom är det avgörande att man inte förflyttar kapital till diverse skatteparadis. Här har regeringen arbetat aktivt med att få till samarbetsavtal med mängder av världen stater. Det finns idag inte många ”skatteöar” att flytta kapital till. Under Alliansens regeringstid har samarbetsavtal skrivits med alla länder utom två, Förenade Arabemiraten och Hong Kong.
Den frivilliga rättelsen som regeringen utfärdat där man inom 5 år kan göra en rättelse och betala in sin skatt, har också varit framgångsrik. Här har det kommit in mängder med tidigare obetalda skatter. Uppåt en miljard kronor har kommit in till statskassan sedan avtalen instiftades.
Från 2010 har antalet personer som kommit in med självrättelse ökat från 400 personer till drygt 1800 personer.
Välkomna hem alla förmögenheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s