Mera till pensionärer (artikel i NA 4/1)

Alliansens arbetslinje är central för att pensionerna ska bli högre och att morgondagens pensionärer ska få en god pension. Det har att göra med att dagens pensionssystem är kopplat till Sveriges tillväxt. Därför är det lika viktigt för unga som äldre att politiken har ett starkt fokus på att jobben ska bli fler. Jobbskatteavdragen har gett cirka 100 000 nya jobb (siffran varierar lite mellan olika undersökningarna,
men samtliga kommer fram till att jobbskatteavdragenbidrar markant till fler jobb). Detta har även LO kommit fram till. Därmed är jobbskatteavdragen en bärande del av vår arbetslinje och utan jobbskatteavdragen hade därför pensionerna utvecklats betydligt sämre.

Till vår starka arbetslinje har vi sedan 2006 sänkt skatten för pensionärer vid fem tillfällen, sammantaget innebär det att skatten på pension har sänkts med 16,5 miljarder kronor. Det är den största riktade skattesänkningen till pensionärer i modern tid. Totalt sett har skattelättnaderna inneburit att en genomsnittspensionär i dag har 700 kronor eller mer i skattelättnad varje månad. Därtill har vi även höjt bostadstillägget i flera steg för pensionärer som har minst ekonomiska marginaler. Jämfört med 2006 kommer landets garantipensionärer, pensionärer med lägst pension, att ha cirka 1 900 kronor mer i disponibel inkomst varje månad under 2014. En genomsnittlig pensionär kommer att ha cirka 2 100 kronor mer kvar.

Nästa år är det val. Nya Moderaterna söker då ditt förtroende, tillsammans med Alliansen, för att fortsätta utveckla arbetslinjen så att jobben blir fler och pensionerna högre. Mot detta står en splittrad opposition som inte vill ge några gemensamma besked före valdagen.
Alla behövs i bygget av ett bättre Sverige!

LOTTA OLSSON
Riksdagsledamot från Örebro län (M)

EWA UNEVIK
Oppositionsråd i Hallsberg (M)

MATS HELLGREN
Oppositionsråd i Kumla (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s