REP och ROST-avdrag vid bilreparationer…

Jag har tillsammans med en kollega Lotta Finstorp (M) lagt en motion till riksdagen, om att man ska kunna göra skatteavdrag för arbeten på den privata bilen. Min bakgrund till det är att det varit mycket framgångsrikt med RUT och ROT-avdraget. Framgångsrikt på så vis att det lett till att en massa flera jobb skapats i branchen och att arbeten där man är mindre noga med skatten försvunnit.

Jag tror det skulle bli samma effekt om man införde REP och ROST-avdrag, flera skulle anlita en aktoriserad verkstad därför att man skulle ha råd med det. Vi vet att många är enormt beroende av bil för att arbetspendla och i många familjer speciellt utanför städerna är man till och med beroende av två bilar därför att allmän kommunikation inte finns.

Skulle då ett sådant avdrag leda till att fler använder bilen, trots att de inte behöver utan kan cykla eller åka kollektivt, jag tror inte det. Det är de fasta kostnaderna som skulle bli lägre, det blir ändå mycket dyrare att åka bil än att åka kollektivt. Man kommer att välja bilen för att man måste, inte  för att man väljer bort kollektiva transportmedel.

Kul att TV4 uppmärksammade vår motion och gjorde ett reportage.; WEBB-TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s