Socialdemokraterna tillsammans med SD vill skapa nya budgetregler….

Budgeten som regeringen lägger har ända sedan man kom överens över blockgränserna efter de stora ekonomiska svårigheterna på 1990-talet, behandlats som ett helt paket. För att en regerings budget inte ska få majoritet i riksdagen, har det sedan dess och ända fram till nu, krävts att ett motförslag som hel budget med majoritet i Riksdagen finns.

Nu vill Socialdemokraterna tillsammans med Sverigedemkraterna, Vänstern och Miljöpartiet ändra på den ordningen. Regeringens budgetförslag att höja brytpunkten för statlig skatt är så viktigt för dem att gå emot, att man bryter tidigare budgetordning. Detta öppnar upp ett helt nytt sätt att se på budgeten, från att budgeten är en hel tårta till att den blir en påse kakor.

Att dels gå in i samarbete med SD och att förändra hela hanteringen av budgetprocessen är en märklig och farlig väg som S väljer. Är det ovana vid riksdagsordningen eller början till ett samarbete med SD från S vi nu ser. Undrar vad Mona Sahlin säger om detta hon som aldrig, aldrig, aldrig, någonsin skulle samarbeta med SD. Nu sitter man där och äter småkakor tillsammans…

Media: di;; ; DI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s