Röd-Grönt styre och skolresultat

Miljöpartiet debatterar budgetpropositionen i riksdagen. Man anser att Alliansregeringen inte satsar tillräckligt på den svenska skolan. Dessutom anser man att det är Alliansregeringen som är den stora orsaken till att skolresultaten inte förbättrats. Vad Per Bolund inte tar upp är att det ser väldigt olika ut i de olika kommunerna i landet. Att Miljöpartiet kan se Socialdemokraterna som ett bra parti att styra tillsammans med om man vill förbättra skolresutat är mycket förvånande.

De kommuner som styrs av Alliansen har bättre skolresultat än de Socialdemokratiskt styrda kommunerna. Miljöpartiet borde vara mera noga med vem man vill styra tillsammans med, om man vill nå bättre skolresultat.

Media: Dagens Samhälle

En reaktion på ”Röd-Grönt styre och skolresultat

  1. Behöver ni folk med kunskaper från skolans insida då det gäller att popularisera läraryrket inför valet, kan ni kontakta mig. Jag har varit gymnasielärare i 25 år men tröttnat på lönen och arbetsmiljön och har nu massor av tid över. Inget parti får mig tillbaka till skolan i dagsläget, men jag kan bidra i diskussioner kring vad som skulle kunna dra folk dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s