Besöker Peru

Besöker tillsammans med några andra riksdagsledamöter Peru. Vi har ett intensivt program och ska bland annat besöka parlamentet, svenska företag, hjälporganisationer och hälso och sjukvårdsministeriet. Peru är ett spännande land som lyckats komma tillbaka ekonomiskt. Efter en hyperinflation på 7643 % år 1990, till dagens inflation de senaste åren på mellan 3 och 5%.
Man har idag efter mycket hårt reformarbete marknadsekonomi och många amerkanska och europeiska företag finns i landet, främst i huvudstaden Lima.

Den ekonomiska tillväxten har varit hela 300% de senaste åren, vilket har gjort att många fått det bättre ekonomiskt, även om skillnaderna mellan fattiga och rika har även om de är stora minskat något de senaste åren. En av de största exportvarorna från Peru är mineraler, vilket gjort att landets valuta växt sig stark. Exporten av stora mängder naturtillgångar leder dock till andra risker i ekonomin, andra näringar kan få svårt att exportera pga att produkterna blir dyra utanför det egna landet. Ekonomin drabbas av ”holländska sjukan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s