Prideparaderna behövs tills vidare… NA 16 aug

Sverige är ett föregångsland vad gäller HBT-personers möjlighet att leva på samma villkor som alla andra. Är det då nödvändigt att varje år anordna Pride-parader och att det dessutom sker i flera städer i landet, som i Örebro. Vi anser det, paraderna behövs fortfarande. Det är inte självklart att man överallt blir behandlad med respekt och det är inte självklart att man överallt vågar vara sig själv och leva med vem man vill.

Att Sverige är ett föregångsland är viktigt, men det är också viktigt att det inte bara är i de stora städerna man vågar komma ut med vem man är. När vi kommit så långt att man även om man bor på liten ort i landet, blir behandlad med respekt har vi kommit långt, men vi är inte där ännu.

Att vara ett tolerant samhälle kan bli en framgångsfaktor för ett län som Örebro. Vill vi att kreativa människor ska trivas och stanna här då måste vi också ha ett samhällsklimat som gör att man vill stanna här. Vi vill att Örebro län ska vara ett modernt län med moderna värderingar, ett samhälle där man blir respekterad för den man är. För att skapa det duger det inte med att bara skriva på debattsidorna och gå med i parader, vi måste i alla sammanhang leva efter våra värderingar och visa varandra respekt.

Lyckas vi skapa ett sådant lokalt samhällsklimat, så kommer det dessutom att vara bra för länets utveckling. Öppna toleranta samhällen gör att öppna toleranta människor vill bo där, de människorna behöver vi. Att människor vågar och kan leva i frihet och kärlek i vårt län, är för oss en prioriterad fråga.

Lotta Olsson
Ordförande Moderatkvinnorna Örebro Län

Jimmy Bucher
Ordförande MUF Örebro Län

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s