Om inte kalldusch så kallt vårregn…

Idag publicerade SCB sina opinionsiffror för maj 2013. Siffrorna visar att Alliansen gått tillbaka och att Miljöpartiet och Socialdemokraterna skulle ha egen majoritet om det var val idag. Självklart är det inte en undersökning som gör mig som moderat glad men, det finns ingen gemensam politik för dessa två partier.

Att samman föra miljöpartiets politik med socialdemokraternas verkar inte vara någon lätt process. Man kan inte jämföra deras två olika politiska inriktningar med en enad Allians, de kommer att få kompromissa stort om de ska ha ett gemensamt regeringsalternativ. Först då är det aktuellt att dem som ett alternativ.

Samtidigt är väljarna alltid kloka och de har enligt SCB tyckt så här. Väljarna ser samma utmaningar som vi, jobben behöver bli fler, människotr som flyttat hit från andra länder behöver komma in i det svenska samhället fortare och de behöver också komma i arbete. Skolresultaten behöver förbättras, ingen ska behöva komma utanför arbetsmarknaden för att han eller hon inte lyckats i skolan. När jag pratar med människor är det oftast dom här frågorna som oroar och även om Alliansen kommit en bit på väg i arbetet med att lösa dessa samhällsproblem så finns de ännu kvar.

Det hjälper inte att vi bara påtalar att det kunde vara mycket värre som det är på många ställen i vår omvärld, där de ekonomiska problemen är stora. Sverige har med en ansvarsfull politik ett helt annat läge än de flesta andra länder. Att Sverige och världen nu är inne på sitt femte år med lågkonjuktur ”den stora lågkonjukturen” är dock ett av de bakomliggande orsakerna till en del av de problem vi ser. Hur länge den ska pågå är det ingen som säkert vet.

Media:SvD;SvD2; Aftonbladet; SvD
Blogg:Edvin Alam;Stefan Hannes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s