Välkomna hem alla förmögenheter, del 2..

Regeringen har nu skärp lagstiftningen och täppt till en massa små och stora hål för skatteflykt till andra länder. De utökade samarbetsavtalen med flera länder på skattesidan har gjort att det är svårare för människor med förmögenheter att placera pengarna obemärkt i skatteparadis i någon annan del av världen. Det har blivit svårare att gömma pengar undan beskattning på utländska bankkonton.

Riksdagen har fattar beslut om att ändå fler länder ska omfattas av öppet informationsutbyte med svenska myndigheter, bland annat Panama, Seychellerna och Jamaica. Nu är det inte möjligt att gömma pengar som borde betalts i skatt där.

Det är bra för Sverige, det är bättre att arbeta för rimliga skattenivåer här men att tydligt och effektivt stoppa skatteflykt. Vi har dessutom slopat förmögenhetsskatterna. Att pengar stannar och verkar i landet, istället för att placeras utomlands är viktigt för hela den svenska ekonomin. Det är bra att skattesmitare får färre och färre paradis att gömma sig i. Välkomna hem till Sverige alla förmögenheter…
Media: SvD; Expressen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s