Svenskarna arbetar mera än alla andra EU-innevånare…

Samhället behöver hålla ihop, vi behöver alla känna att vi tillhör samhället och att vi respekteras, det är viktigt för att få ett bra liv och en stabil privat ekonomi. Ensam är inte stark, tvärtom framgången når vi tillsammans.

För att lyckas med det är möjligheten för alla att få ett jobb en av grundpelarna. Jobben är viktiga och alla ansträngningar måste sättas in för att vi ska sänka arbetslösheten. Vi kan dock se att totalt arbetar 71,3 % av vår befolkningen mellan 15 och 74 år i Sverige.

Det finns inget land i EU där så stor del av befolkningen arbetar. Vi är 200000 personer fler i arbete nu i lågkonjuktur, än år 2006 under högkonjuktur. Trots detta är vi inte nöjda vi vill arbeta för att få bort arbetslösheten som ligger på ca 8 %, och vår ungdomsarbetslösheten måste minska.

Av de 23,8% av ungdomarna som registrerats som arbetslösa studerar hälften, men även den siffran ca 12 % är för hög arbetslöshet för att vi ska vara nöjda. Därför arbetar regeringen fortsatt med jobben i fokus, jobben betyder så mycket. Även om vi redan arbetar mest i EU kan vi bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s