Satsningar i en osäker omvärld…

Finansministern presenterar idag vårpropositionen, en komplettering till höstbudgeten, med satsningar på 3 miljarder. Sverige har i en osäker omvärld möjlighet satsa på reformer. Samtidigt som Europa i övrigt till stora delar har ekonomier i kris och tvingats till stora neddragningar.

Media: SvD;DN

2 reaktioner på ”Satsningar i en osäker omvärld…

  1. Vet du att antalet skottskadade i Sverige har ökat från ca 1,42/100,000 till 1,72/100,000? Det första är medelvärdet för perioden 2000-2007 och det senare är medelvärdet för perioden 2008-2012. Dessa siffror är dessutom statistiskt signifikanta. (BRÅ-statistik som jag har räknat på). Jag skulle gissa att anledningen är att den organiserade brottsligheten har fått fäste under borgarregeringen. Framförallt då efter 2008 (då skiftet i statistiken går upp) pga att försämringen i a-kassan slog igenom då. NÅGONTING måste ju folk leva på. (Och alla känner ju inte Filippa Rensvält och kan göra oligark-klipp som Serafen.)

    Jag anser att det är mer lämpligt att använda antalet skottskadade än dödade – som ligger ungefär konstant. Detta för att folk dör inte lika lätt av skottskador nu för tiden som under 70-talet (då andelen skottskadade var betydligt lägre – bara ca. 0,42). Sjukvården är bättre idag än för 30 år sedan. Tur för de som blir skjutna av maffian pga att de inte kan betala tillbaka lån som de har varit tvungna att ta eftersom NI har havererat socialförsäkringarna. Grattis till er misslyckade politik.

  2. Tomas Gustafsson skriver:

    Hur kan ett undandragande av ca 20000 utbildningsplatser för att sedan lägga tillbaka 12400 på två år bli en satsning. För mig blir det enbart en taskig återställare. Men det är ju så att Moderaterna har under denna 7 års period lyft semantiken till oanade höjder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s