Vi måste få välja det viktiga själva…

Är det inte dax inom äldreomsorgen att precis som på många andra områden låta människor själva välja, vi väljer vår skola vi väljer vår hemtjänst i många kommuner, nu är det väl ändå dax att också välja vår äldreomsorg. Att göra kvaliten synlig genom öppna jämförelse som ett bra beslutsunderlag då jag ska välja, är då helt nödvändigt.

Det skulle öka utbudet av tjänster och det skulle ge den enskilde mera makt över sitt eget liv och sitt behov av vård och omsorg.

Att genomföra en valreform av vård och omsorg utan att redovisa kvaliten är inte rimligt. För att slippa både barnsjukdomar som ofta blir efter nya sociala reformer men också skandaler med dålig vård som tema, skulle ett genomgripande arbete med att ta fram kvalitetsparametrar som sedan skulle redovisas, vara grunden för det fria valet.

Självklart går det att i motsats till vad Torbjörn Larsson VD Vårdalsstiftelsen hävdar att mäta kvalite och de mjuka värdena i vården och omsorgen. De företag som vill vara med i konkurrensen ska vara kvalitetsmedvetna och öppna med vad de kan erbjuda, det är en självklarhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s