Det känns inte fräscht…

Det känns inte fräscht, när socialdemokratiska bloggare andas undertryckt skadeglädje, när jobbpakten mellan regering, LO och arbetsgivare får hitta nya former att komma överens. Att mer ägna sig åt negativa skrivningar om misslyckanden, än förslag till lösning av problemen, är inte konstruktivt.

Jobbpakten var en tänkt överenskommelse mellan fack, arbetsgivare och regeringen om speciella ungdomsintroduktionsavtal. Ungdomar skulle genom en uppgörelse om att arbeta 75 % och utbilda sig 25 % av 100 % arbetstid, kommit i arbete. Målgruppen var unga under 25 år. Lönen skull enligt uppgörelsen vara 75 % för aktivitet på 100 %. Staten skulle ha finansierat handledarstödet.

Att istället för att bekymra sig om ungdomsarbetslösheten, ägnar sig socialdemokratiska bloggare åt att se hela problemet som ett politiskt spel., det är inte fräscht. Nej, att cyniskt heja på sprickor i jobbpakten, är mera en röd maktfråga, än en öppen konstruktiv politisk diskussion runt hur vi löser ungdomsarbetslösheten. Jobbpakten skulle enligt beräkningar ge 30000 nya ungdomsjobb, de jobben skulle Sverige behöva.

Media; Expressen; DN; Aftonbladet; Aftonbladet; Sv. Näringsliv; LO; Expressen2;DN

Bloggar; Christian Norlin; Ann-Sofie Wågström´s; Martin Moberg; Röda Berget; Alliansfritt Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s