Landstinget i Örebro behöver en ny politik…

Allianspartierna i Landstinget har lagt fram sitt budgetförslag, en stark framåtsyftande och nytänkande budget. En budget som både värnar den högspecialiserade vården, men som också värnar bra hälsa och vård ute i de mindre orterna i vårt län. En budget som ser de som inte alltid hörs mest. En budget som förutsätter en öppen och demokratiskt styrd organisation där kompetenserna hos våra medarbetare tas tillvara, en budget som styr verksamheterna genom att sätt upp mål inte genom att politiken detaljstyr.

Alliansen budget har förslag på hur vi framåtsyftande ska minska våra sjuktal, som i Örebro Län är högre än riket i stort. Vård har inget syfte i sig, kan vi klara oss utan vård är det bra. Därför är Alliansens strategier att undvika vård så viktig. Genom ökad fokusering på den förebyggande vården, hälsosamtal och hälsokontroller till unga gamla, är ett bra sätt att öka medvetenheten och möjligheten att själv bidra till att behålla hälsan. Vi måste så långt som möjligt själva försöka förbättra vår hälsa.

Likaså är det för barn och unga viktigt att få en bra start vad avser hälsa. Vi vill att ett arbete med att utveckla och förnya det förebyggande arbetet tas fram. Får barn och unga en god start vad avser hälsa har vi senare fler friska vuxna.

En solidarisk vård bygger på att köer och väntetider arbetas bort, för många är detta det stor problemområdet i våra verksamheter. En vård utan väntetid är vårt mål.

För Alliansen är satsningar i människors hälsa en framtidssatsning, bara genom att arbeta förebyggande kan vi klara vården till alla i framtiden. Med en äldre befolkning är det enda möjligheten för att vi ska slippa tuffa prioriteringar i framtiden. Vår satsning på en seniorhälsa är en viktig byggsten för att bättre stärka den allt större gruppen äldre och öka deras kunskap om sin egen hälsa. Att fokusera på hur vi stärker det friska medan tid finns kommer att bli en riktigt bra satsning för framtiden.

Alliansen vill vara framåtsyftande också vad gäller den specialiserade sjukvården, USÖ får 30 miljoner mera i vår budget för att klara sitt uppdrag. Den specialiserade vården är viktig för våra medborgares vård men också för att vi ska kunna bedriva utbildning och utveckling.

Vidare är en god tillgänglighet till primärvården överallt i vårt län en viktig förebyggande fråga. Genom att se nya lösningar på hur man mera småskaligt ska kunna erbjuda god hälsovård kan vi komma bort från dagens problem.

För att uppnå detta är vår strategi för att Landstinget i Örebro ska bli Landstinget med de bästa ledarna. Ett gott ledarskap är avgörande för att den stora resursen, våra medarbetare på bästa sätt får använda sin kompetens och trivas på jobbet. Bara så skapar vi en hälso och sjukvård med focus på patienten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s