Kampanjernas land…

Efter nästan år av valkampanj, är det så äntligen presidentval i USA. Trots att valdeltagande är mycket lägre i USA än Sverige eller kanske just därför,
är USA troligen världens mesta kampanjland. Massor av människor är engagerade i valarbetet, kampanjarbetet är en stor folkrörelse. Till skillnad mot Sverige är det inte bara politiskt aktiva som är med i kampanjarbetet.

Att skapa engagemang runt runt sina kandidater, kan ha nästan vilken form som helst och det är spännande att se på kreativiteten i kampanjerna. Människor sätter skyltar i sina trädgårdar, knackar dörr, ringer människor och delar ut material. Engagemanget är stort och människor vågar tala om vad man röstar på och varför. Det är viktigt att ha en åsikt och åsikter respekteras.

Det är inte heller bara i valtider som kampanjerna pågår, man är också aktiv i frågor som inte direkt är kopplat till val. En sådan kampanj var ”ockupera Wall Street” , när tillräckligt många människor tröttnat på att börsens oaktsamhet så allvarligt påverkar ekonomin och människors möjlighet att behålla eller få ett jobb. Den här kampanjaren fotograferade jag förra året i närheten av Wall Street, ingen kan tveka på engagemanget.

DN
SvD
DN2

20121106-083441.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s