Mera entreprenörskap ger bättre jobbpolitik…

Erik Bengtzboe skriver idag i SvD om några av Moderata UngdomsFörbundets (MUF) hundra idéer för mera jobb. Jobben är viktiga, kanske viktigast. Jobben är vägen till integration, vägen till god privat ekonomi och vägen till god offentlig ekonomi. Finns det jobb finns det skatteintäkter och då kan också vård, skola och omsorg ges de resurser som krävs.

Jag tycker att deras idé om att alla utbildningar ska innehålla utbildning i entreprenörskap är viktig. Vi vet att entreprenörskapsutbildning ger ungdomar och också vuxna möjlighet att utvecklas. Får vi en högre utbildningsnivå inom entreprenörskap så öppnar sig många möjligheter för många. Entreprenörskap handlar om att ge människor möjlighet att använda sin egen förmåga att utvecklas och se möjligheter.

Det skulle leda till att vi fick flera som engagerade sig i utvecklingsfrågor och flera som också startade egna företag, vilket indirekt också ger flera arbetstillfällen. Alla kan inte bli Einstein, men många kan göra mycket mer än de förstår…

Media; SvD

Blogg: Thomas Böhlmark; Edvin Alam

En reaktion på ”Mera entreprenörskap ger bättre jobbpolitik…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s