Avlövning av polisens arbete…

Det pågår en mediadebatt om inte en del av polisens arbetsuppgifter skulle avlövas, till annan utförare. Alla arbetsuppgifter som idag vilar på polisen kräver inte polisiär kompetens egentligen. Passen skulle exempelvi kunna utfärdas av någon annan myndighet.

Vissa arbetsuppgifter är tveksamma om poliser ensamma har kompetens att sköta, som fyllecellerna. Troligen kommer det dock inte vara någon rusning att ta hand om de arbetsuppgifterna. Det är ett tungt och otacksamt arbete. Berusade personer är inte alltid medgörliga och då behöver polisen vara med, eftersom polis är ett av de få yrken, som har laglig rätt att tvångsomhänderta personer.

Men att fyllecellerna är en farlig plats av vara på som alkoholförgiftad ser vi ibland tråkiga exempel på. Polisen har varken kompetens eller utrustning att ta hand om svåra förgiftningar. Samtidigt kan inte fyllecellsverksamheten klara sig utan möjligheten att tvångsvårda. Att se över fyllecellsverksamheten, tror jag är en utveckling av polisens verksamhet.

press: SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s