Infrastruktur är grunden….

Hemkommen efter några dagar i Bergslagen. Har tillsammans med näringsutskottet, besökt företag och kommuner. De framtida jobben, näringsliv och utvecklingen har varit i fokus. Vilka jobb finns idag och vilka jobb finns i framtiden.Det finns många projekt på gång och många blomstrande företag i Bergslagen.

Det finns en stark tradition av bergsbruk i Bergslagen. Gruvdriften har funnits under många hundra år tillbaka, även om det just nu är få gruvor öppna. Men metallpriserna har stigit och tekniken förbättrats, fyndigheter som tidigare inte varit intressanta börjar nu vara lönsamma att bryta. Världsmarknaden har förändrats då många länder växer och behöver bygga sitt välstånd med infrastuktur och moderna byggnader, då krävs järnmalm men även andra metaller.

I bergslagen har flera fyndigheter undersökts och nu planerar flera gruvbolag för framtida drift. För att dra igång verksamheterna kan mycket av den gamla infrastrukturen av järnväg användas, men det behöver också byggas till och förbättras om malmen ska kunna nå våra hamnar för export.

Därför är utbyggnaden av våra järnvägar viktiga, ja rent av nödvändiga om gruvorna ska kunna öppna. Upp till 2000 arbetstillfällen kommer att kunna skapas i Bergslagen inom några år om satsningarna kommer igång. Precis som vid den förra guldåldern för gruvorna är järnvägen nödvändig för transporterna.

Press: DI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s