Har besökt gruvan i Kiruna…

Sverige har stora järnfyndigheter i Kirunagruvan. Från världsmarknadspriser på bottennivå för några år, sedan betalas nu järnet bra. Kina och andra delar av Asien bygger hus och infrastruktur och går från jordbruksstat till modernat land med stormsteg. Då behövs järnkonstuktioner och då behövs den svenska malmen.

En blomstrande gruvdrift leder också till svenska jobb. Arbetet i gruvan bedrivs med ett stark säkerhetstänkande . Genomarbetade säkerhetsföreskrifter och en säkring av nya områden. Man armerar väggar och tak vart efter att verksamheten flyttar i berget, för att minska rasrisken. Kirunagruvan är en av världe3ns säkraste gruvor att arbeta i. Trots detta är gruvarbete alltid ett arbete med risk för arbetsplatsolyckor.

Sverige ska vara ett land där alla som vill och kan arbeta ska ha ett jobb. Det är grunden för vår gemensamma välfärd. Ju fler som arbetar desto fler som kan bidra till skola, vård och omsorg. Därför har Moderaterna och Alliansregeringen drivit en konsekvent arbetslinje som gör det mer lönsamt att arbeta.

Då det finns jobb som i Kiruna är det också viktigt att samhällservicen fungerar, i Kiruna är akutsjukvården sviktande. Det är bekymmersamt, stora farliga arbetsplatser som en järngruva behöver närheten till bra sjukvård. Tung industri som gruvhantering med många anställda behöver sjukvård om olyckan skulle vara framme under ett nattskift.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s