Statsministerns jultal – våldet måste utrotas

Statsminister Fredrik Reinfeldt höll idag sitt traditionsenliga jultal på skansen. Det var ett tal som först handlade om SAAB konkursen som det kommit besked om idag. Ett trist besked för alla de anställda i trollhättan, personbilsindustrin och västkusten. Att få ett sådant trist besked precis före jul är dessutom extra besvärligt.

Statsministern ägnade sedan i stort sett hela sitt tal till alla som är otrygga och utsatta för våld på olika sätt. Från sina besök i landet har han lyssnat mycket på den problematik, som han fått ta del av i samtal med alla dem som utsatts för våld. Att det fortfarande är en mängd kvinnor som utsätts för våld och som nästan fram till idag, inte varit lyssnade på av samhället.

Det har och finns fortfarande enorma attitydproblem med förnekelse runt våld i samhället, i nära relationer och i våra skolor. Detta problem kommer inte längre tillåtas att sopas under mattan. Attityderna måste förändras och det måste vara en självklarhet, att kvinnor inte ska bli misshandlade av sina män och barn inte misshandlas i våra skolor.

Det är glädjande att vår statsminister så tydligt markerar en stark vilja att lyfta upp detta samhällsproblem. Det ska bli riktigt svårt att vara elak i framtiden, både i våra skolor och i hemmet. Det är många som väntat på en statsminister som så tydligt som Fredrik Reinfeldt idag markerar, att samhället inte tolererar detta längre.

Blogg; Kent Persson

2 reaktioner på ”Statsministerns jultal – våldet måste utrotas

  1. Lena skriver:

    Snacka går ju….
    Ni importerar ju våld i en rasande takt. Ni är inte intresserade av att göra något alls åt detta våld. Det drabbar ju inte er själva. Hycklare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s