Trodde den siste kommunisten lämnas skutan…

 

Vänsterpartiet har aldrig riktigt gjort upp med sitt skumma förflutna med kommunismen som ideologi och planekonomi som budgetmall. det är dock en sak. Värre är att man ännu har svårt att stå upp för de mänskliga rättigheterna på Kuba. Är det så att den kommunistiska eran inte är eller var slut i och med att Lars Ohly om än motvilligt lämnade kommunismen.

Är partiet ett demokratiskt parti som står upp för fri och rättigheter vad gäller val och politiska fångar på Kuba såväl som andra länder eller gömmer det sig en kommunist, under den demokratiska fasaden. För alla dem som levt under kommunistdiktaturer går det säkert kalla kårar.

Press: Expressen

2 reaktioner på ”Trodde den siste kommunisten lämnas skutan…

  1. Anna skriver:

    Ryser när man hör Vänsterpartiets företrädare. Detta parti borde ha åkt ur riksdagen. De har inget där att göra. Jonas Sjöstedt var kommunist fram till att muren föll och det är inte så ängs sedan. Folkaflyr från Cuba till USA och inte tvärt om. Inget svårt val. Jonas Sjöstedt borde flytta till Cuba. Han har ju bott i USA och bör kanske själv få lite perspektiv

  2. Martin Forsman skriver:

    Det är väl ingen av (V):s partiledakandiadter som ‘lyfter’ Kuba med detta svar. Att t o m Expressen ‘medger’ att USA ägnar sig åt flagranta övergrepp mot mänskligheten i sn jakt på ‘terrorister’ är lika givet som att Kubas behandling av oppositionella är förkastlig och att Kubas ledare borde arbeta mot att demokratisera landet.

    Notera alltså återigen att ingen av partiledarkandidaterna står bakom Kubas brott men heller inte bakom USA:s. En rimlig hållning i mina och alla andra Vänsterpartisters ögon. Jag tycker det är tråkigt att du Lotta Olsson och många med dig verkar anse att ett ‘demokratiskt’ land har större rätt att beté sig illa än vad en diktatur har.

    Jag anser att alla länder, från det demokratiska USA till den stenhårda diktaturen Nordkorea, ska kritiseras exakt lika hårt om de begår felaktigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s