Moderaterna behöver bli bättre på landsbygdspolitik…

Moderaterna har ett starkt stöd i våra största städer och storstadskommuner. I storstäderna har man sett effekterna av vad moderat politik innebär. Vilka fördelar ökad valfrihet och prioritering av god ekonomisk hushållning och prioritering av kärnverksamheterna har. Det har inte varit lika lätt att se detta ute i våra mindre orter och på landsbygden.

Alliansregeringens politik har inte heller helt fått genomslag ute i  kommunerna i landet, vare sig vad det gäller skolpolitiken eller vård och omsorg. Det är också så att moderaterna inte tydligt haft en profil som attraherar människor på landet.

Därför är jag glad för den satsning som nu görs på att bli ett parti som är riktigt bra på landsbygdsfrågor. För att bli det behöver vi lyssna på vad man upplever som de största problemen i våra mindre orter och på landsbygden. Det är inte självklart så att det är samma frågor som prioriteras i en mindre ort som i en storstad.

Små orter har ofta svårt att hävda sig i konkurrensen både om jobben och attraktiviteten som bostadsort. Men det behöver inte vara så, det finns mycket som kan göras för att förändra avfolkningstrenden som finns i många mindre samhällen.

Därför ser jag nu fram emot vår politikutveckling.

Media: SvD

Blogg:Havets Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s