Vardagshjältar

Vi har läst och hört de senaste veckorna om hur äldreomsorgen på flera håll haft så låg kvalite att de äldre drabbats av direkt vanvård. Jag blir både arg och bestört då jag hör detta. Att omsorgen om de äldre och kvaliten i omsorgen blir underordnad kallsinnigt vinsttänkande. Det är för mig helt ofattbart hur man kan vilja bedriva omsorgsvård av äldre och enbart vara intresserad av vinsten.

Samtidigt är det också en allvarlig signal till politiken, vi har inte tillräckligt noga följt upp kvalitéen och gjort kontroller. För mig som förespråkare av valfrihet och tro på att i alla fall de flesta människor vill gott är detta så vansinnigt trist. På samma sätt som det finns många seriösa ägare av omsorgsföretag, finns det tyvärr oseriösa. Det är trist att då en ny marknad öppnar, som gör det möjligt för företag att bedriva vård och utföra omsorgstjänster så samlas också de oseriösa runt ”sockerbiten”.

 Det är trist inte bara för alla drabbade, det är trist för möjligheten att välja olika vårdalternativ och det är trist för dem som får arbeta under oseriösa arbetsgivare. Tyvärr blir också bilden skev av vårdentreprenörer, de allra flesta hårt arbetande och seriösa. Bilden blir istället att branchen helt skulle vara oseriös vilket absolut inte är sant.

 Har idag besökt ett äldreboende och sett vilket engagemang och vilken omsorg man har i sitt arbete i vården för att göra livet så bra som möjligt för de äldre. Att då veta att alla de vardagshjältar där ute som gör allt för att göra ett bra jobb, hela tiden ska få slåss mot den bild i pressen som nu är att gamla vanvårdas känns enormt orättvis. Det finns inom vård och omsorg enormt många vardagshjältar!!

Press: DN; Expressen

your heart is in safe hands by meggglecakes

 

2 reaktioner på ”Vardagshjältar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s