Libyen är fritt från Gaddafi…

Blir glad då jag läser nyheterna i eftermiddag. Att Libyens diktator nu hittats. Att Libyens folk äntligen ska få ro att utveckla sin demokrati är stort. Att diktatorn inte gått att finna förrän nu har varit en tung sten att bära för Libyen ända tills nu. Hoppas nu att landet är tillräckligt demokratiskt moget för att skapa en riktig och hållbar demokrati. Att kampen inte varit förgäves utan att de goda krafterna äntligen kan få komma fram.

Press:DN; SvD

2 reaktioner på ”Libyen är fritt från Gaddafi…

 1. B skriver:

  Tyvärr tror jag att Libyen kommer finna sig i en orolig situation precis som Egypten och Tunisen , religiösa och politisk olikheter som kommer skörda många offer. Nu när den gemensam fienden har fallit kommer alla element att riktas mot varandra.

 2. Laban skriver:

  Det är inte fråga om något annat än en statskupp mot en legitim regering. Man har beväpnat en liten minoritet, försett dem med flygplan och utländsk expertis och låtit dem störta Khadaffi. Brotten mot folkrätten är oräkneliga. Man har mördat en statschef, svarta, och statschefens misstänkta supporters.

  Det förekommer demonstrationer för Khadaffi här och var. Städer i västra Libyen har befriats från kuppmakarna, demonstrationer har slagits ned med våld i Tripoli.

  Länge leve ett fritt Libyen! Heja de gröna! Heja det Libyska motståndet!

  Åtala Reinfeldt, Obama, Sarkozy, Cameron för brott mot mänskligheten och folkrätten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s