Juholts budget…

Det var inte mycket av alla de utlovade ”godisbitarna” från Socialdemokraternas Håkan Juholt i budgeten som presenterades idag på förmiddagen. När de yviga löften som presenterats sedan han tillträdde ska koka ned i en budget, blir det svårare.

Socialdemokraterna säger sig nu stå för en arbetslinje.  Men man prioriterar inte reformer för arbete i sin budget. Man tar bort den sänkta arbetsgivareavgiften för ungdomar. Det kommer inte att gynna en arbetslinje. Vi vet att det är ungdomsgruppen som blir extra hårt drabbad då arbetslösheten är hög. Även om man vill satsa på traineeplatser är det inte tillräckligt.

Att dessutom inte vilja genomföra sänkningen av restaurangmomsen kommer att innebära att arbetslösheten i ungdomsgruppen ökar. I hotel och restaurangnäringen är många unga anställda, i vissa regioner är så mycket som 80 % av arbetsstyrkan i branchen under 34 år. Det är nu deras jobb som är hotade om socialdemokraterna får bestämma.

De skattesänkningarna till pensionärerna som utlovats med pukor och trumpeter blev 100 kr per månad. Bara dessa delar visar att det är en sak att hålla tal, att gör budget är något helt annat. Det blev en traditionell bidragsbudget inte en budget för arbetslinjen. Det är något grekiskt över Håkan Juholt.

Press: SvD; DI; DN; Expressen; Aftonbladet; SvD2; DN2; Expressen2

Bloggar:Tokmoderaten;Mikael Andersson; Kent Persson;

En reaktion på ”Juholts budget…

  1. SweTrader skriver:

    Det vore väldigt trevligt om det skulle vara lite mera politik och lite mindre snakc som inte ger någonting.

    Konkreta lösningar från oss i M istället för gnällspik…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s