Ännu en valrörelse som handlar om RUT…

Socialdemokraterna släpper bit för bit sitt budgetförslag. Håkan Juholt går ut med vissa delar nu, om det är det slutgiltiga kan man inte veta men han vill ta bort RUT-avdraget till alla utom barnfamiljer och pensionärer.

Det kommer att innebära en branch där många jobb både skapats och många jobb gått från svarta till vita skulle minska om socialdemokraterna kom till makten. Det vore synd, RUT-avdraget har inte kostat så mycket eftersom flera människor kommit i jobb och att många av jobben gått till dem som annars haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.

RUT-avdragen har lett till att många fått fasta jobb med allt vad det innebär av social trygghet. Ett fast jobb leder till både betald semester och pengar till pensionen. Att tro man istället för att arbeta med hushållsnära tjänster istället självklart börjar läsa på universitetet, för att kunna söka ett annat jobb är ingen sanning. Många olika typer av arbete behövs i ett samhälle för att alla ska kunna få ett arbete.

Det verkar som vi kommer att se ytterligare en valrörelse, som handlar i alla fall delvis om RUT-avdragen. Frågan är om Håkan Juholt kommer att vara med som partiledare då. Att inte ha sin riksdagsgrupp med sig då det gäller partiets budget som flera socialdemokrater vittnar om, är illavarslande.

Media:SvD; SvD2; SvD3; SVT; Expressen

Bloggar; Thomas Böhlmark; Peter Andersson; Monica Green; Jinge

En reaktion på ”Ännu en valrörelse som handlar om RUT…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s