Lycka till Centerpartiet…

Nu har Annie Lööf blivit vald till Centerpartiets nya partiledare. Entusiasmen i partiet är stor och förväntningarna höga. Förväntningar på att Centerpartiet ska tillbaka till fornstora dagars oppinionssiffror och breda stöd. Hur man vill komma dit är väl inte klart ännu men Annie Lööfs linjetal kommer säker att tydliggöra vart partiet vill, men några frågor verkar vara aktuella.

Att se över eller skrota LAS-reglerna är en fråga som Centerns ungdomsförbund framför allt drivit. Skattetrycket tar man upp som en viktig fråga, men oklart är hur man ser på det. Med samma andetag är Centerpartiet varken  höger eller vänster. Att slira på den frågan har i många år före Maud Olofssons ledarskap varit både en framgångsfaktor men också ett sänke för partiet. Blir det ett otydligare parti efter Maud Olofsson.

Miljöfrågorna och företagarfrågorna är andra viktiga profilområden redan idag, där man vill bli bättre. Det finns många utmaningar för Centerpartiet, men också många möjligheter. Använder man den strategiskt starka position man redan idag har på rätt sätt,  kommer vi säkert att se ett växande Centerparti.

Press:DN; SvD

2 reaktioner på ”Lycka till Centerpartiet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s