Jämställdhet är bra för ekonomin och för världen….

Jämställheten är ett hett debattämne just nu. Moderaternas partisekreterare har gått ut med att kvotering, kan vara lösningen för att få flera kvinnor i bolagstyrelser. Kvoteringen är många med mig emot, även om den naturligtvis skulle tvinga företag till att använda även kvinnlig kompetens på ett bättre sätt. Jag tror att vi däremot ska vara tydliga med vad det innebär för utvecklingen av företagandet och världen om man inte, tydligare använda den kvinnliga kompetensen.

Det är glädjande att statsminister Fredrik Reinfeldt så tydligt i DN uttrycker var han står i jämställdhetsfrågan. Att det är osmart att inte använda kvinnlig kompetens. Det är egentligen det bästa och riktigaste argumentet för alla bolagstämmor. Det är bra affär att arbeta med jämställdheten, det ger bättre ekonomi och utveckling. De bästa ledningsgrupperna är de som tar in olika perspektiv, det ger klokare beslut och det ger inre kritik som främjar företagen. Då behöver man kvinnor i bolagstyrelserna.

Att lagstifta om kvotering är fel väg. Men låt oss alltid välja kloka ledare som förstår att ledningsgrupper där både män och kvinnor ingår, är klokare ledningsgrupper och det är alltid bra för affärerna. Är glad att moderaterna har en ledare som ser det som en självklarhet.

3 reaktioner på ”Jämställdhet är bra för ekonomin och för världen….

  1. OCh som vanligt blir det likhetstecken mellan jämställdhet och kvinnofrågor. Att pojkar könsstympas, pojkar misslyckas i skolan, tills förra året frihetsberövade vi män pga av kön, män diskrimineras i vårdnasttvister, straffas hårdare i domstolar etc etc…. Är det jämställdhet? Ändock så nämner inte Reinfeldt eller någon annan en enda mansfråga, idel kvinnofrågor även i vårt egna land…. hyckleri.

    • Du har rätt, det finns flera frågor där jämställdheten är ett problem för pojkar och män. Skolan, är den anpassad aktiva pojkar? Vårdnad om barn, är mamman alltid bäst?
      Trånga sittplatser påp bussar och plan… Vi behöver driva de frågorna också, helt rätt…..

  2. Pendulum Effect skriver:

    Under Hela 1900-talet har det handlat om mäns våld mot kvinnor.

Vi har blivit indoktrinerade att alla kvinnors problem beror på män genom feminism. Allt maskulint är dåligt.

I tv och media finns det inte ett enda program nu som inte handlar om att förlöjliga, trycka ner eller förnedra män.

Könsstympning av tjejer i Afrika ska föras krig mot medan pungsparkar och misandri i Sverige, ja det är roligt och humoristiskt, Jämlikhet?

Pojkars betyg i Svenska skolan sjunker, stöd? Äh det är bara män ändå, Nu drar vi till Afrika och lägger dina och mina skatteresurser på deras tjejer istället, det är ändå bara våra pojkar, Jämlikhet?

Män har inga preventiva rättigheter, dåliga föräldrarättigheter, sämre laga stöd, Utsätts mer för våld, Skadar sig mer, Har högre självmordsfrekvens………

Jag tror att män i Sverige är såpass nedtryckta i skorna och har såpass dåligt självförtroende och förtroende för rättssystemet i dem här frågorna att dem hellre dör än berättar. Mörkertalet för män som är utsatta för psykologiskt eller fysiskt våld är lika stort eller större än kvinnors i Sverige. Anmälningarna görs inte.

Det här är naturligvis inget som kommer belysas då statistiken som levereras till regeringen kommer från ”dem som vet” och dessa är själva ofta feminister och engagerar sig selektivt åt kvinnors utsatthet och systematiskt ignorerar mäns utsatthet.

Det hade vart bra med verklig jämlikhet utan feminism.

En jämlikhet oavsett kön, ras, ålder, börd istället för: 

på grund av kön, ras, ålder, börd.

En jämlikhet för lika möjligheter som respekterar fria val och mänskliga rättigheter istället för jämställda resultat genom feminism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s