Ansvarsfull eller passiv…

Regeringens budgetproposition debatterades 20 september i riksdagen. Det var en försiktig budget, även om Sveriges ekonomi är stabil är omvärlden ytterst osäker. Hur ska ekonomin utvecklas i södra Europa. Hur ska ekonomin utvecklas i USA och övriga världen.

Att då vara försiktig i reformerna är en dygd. Men kritikerna ser det som passivitet. Men att slippa hamna i samma ekonomiska läge som södra Europa, kan vara värt en del kritik. Kritikerna har haft fel förut, ser man historiskt på oppositionens kritik under finanskrisen 2008, hade en mer spenderande budget varit allvarligt risktagande. Håkan Juholt verkar vara en mera riskvillig politiker, än Fredrik Reinfeldt i kristider.

Att i kristider ha ekonomi till att skydda de mest ekonomiskt utsatta, är dock viktigt. De mest ekonomiskt utsatt pensionärena får 500 miljoner av reformutrymmet, till höjda bostadsbidrag. Höjt bostadsbidrag blir det ockå till unga med  dålig ekonomiunder 29 år, samt barnfamiljer. Det är inte satsningar som följer arbetslinjen men viktiga satsningar i tuffa ekonomiska tider.

Press: DN; SvD; DI; SvD2; Europaportalen;SvD3; Expressen

Blogg: Edvin Alam; Jan Nilsson;Mina Moderata Karameller; Kent Persson; Tokmoderaten; Mårtensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s