Sverige behöver duktiga ledare…

Sverige står starkt ekonomiskt, även om vi hela tiden bör se om vårt hus. Vara rädda om resurserna och prioritera rätt. Vi får aldrig leva över våra tillgångar och skicka notan till framtiden, vilket tidigare regeringar gjort. Vi är ett relativt litet land som är mycket beroende av omvärlden. Vi påverkas då det stormar inom EU som vi tillhör, eller för den skull i övriga världen påverkar det oss.

Det vi behöver på alla fronter och i alla sammanhang, för att vara framgångsrika, är duktiga ledare. Duktiga ledare är de som får både verksamheten att fungera bra, men också människor att må bra och fungera i verksamheterna. Skillnaden mellan succé och fiasko är ofta bra eller dåliga ledare.

Därför är det också viktigt att ledarna får möjlighet och mandat att göra bra jobb. Men också att de ledare som inte håller måttet, ombeds att sluta. Det måste också uppskattas att ha engagerade och duktiga ledare. Det måste vara så att också ledarna trivs och känner glädje i sitt arbetet.

Lyckas vi få bra nöjda och engagerade ledare, kommer hela landet att må bra av det.  Därför är det trist att läsa att många ledare vill sluta sitt jobb. Har vi varit dåliga på att driva bra ledarskapspolitik…

En ledare som kan skapa visioner och som ser sin grupp.

Press: DN; Offentliga Affärer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s