mmm som i M och MP…

Miljöpartiet har alltid hävdat att man varken är ett höger eller vänsterparti. Att man tar avstånd från blockpolitiken,  ser den som förlegad. Därför har man också i många kommuner och landsting samarbetat med allianspartierna och inte som på riksplanet med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det har varit samarbete som lett till utveckling av politiken. Både Moderaterna och Miljöpartiet har utvecklats av samarbetet.

I Örebro styrde förra mandatperioden allianspartierna tillsammans med Miljöpartiet. Ett samarbete som präglades av gott samarbetsklimat och ömsesidigt förtroende. Det gav också stor genomslagskraft både för Alliansens och Miljöpartiets politik. Valfrihetsfrågor och effektivitet i ekonomi och organisation var lätt att samarbeta med Miljöpartierna om. Miljö och klimatarbetet tog också stormsteg tillsammans med miljöpartiet, kommunen fick en mycket ambitiös Klimat och Miljöstrategi.

Det finns i den moderata ideologin starka likheter med vissa av miljöpartiets grundidéer. Att vara varsam med resurser och att se till samhällets långsiktiga utveckling, är ett par av de vikiga gemensamma nämnarna. Jag tror att de båda partierna har mycket att ge varandra.

Press: SvD :DN; SvD2; SvD 3

Bloggar: Verklighetens Folk;Thomas Böhlmark;Tokmoderaten, Marcus Bäckström

2 reaktioner på ”mmm som i M och MP…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s