Bemanningsföretag är en viktig del i en flexibel arbetsmarknad…

Jobben fyller en viktig funktion för alla. Det ger oss lön, arbetsglädje, kamratskap och gör att vi utvecklas. Vår arbetslinje, där så många som möjligt, så långt det är möjligt ska ha ett arbete är därför viktigt.

På samhällsnivå ger jobben också en bra samhällsekonomi, skapar sammanhållning och ger oss möjlighet att ha trygghetssystem som fungerar. Vår arbetslinje motverkar både barnfattigdom och ger pengar i kassan till de verksamheter som vi tillsammans måste finansiera. Bara genom att många är med och bidrar och gör sitt  bästa skapar vi ett långsiktigt hållbart samhälle.

Ett dilemma är dock att få arbetsmarknad och arbetstagare att hitta varandra. Men också att man kan ha olika behov av arbete, arbetstagare vill kanske ha fast anställning på heltid och blir erbjuden visstidsanställning på deltid. Då är benmanningsföretagen en bra mellanhand. De kan ofta erbjuda att man får jobba, så mycket man vill. Att sedan jobbet kan vara fördelat på flera olika företag, som bemanningsföretaget är kopplat till gör att arbetsmarknad och arbetstagare hittar varandra. Som första jobb ger det också en möjlighet att få prova på både olika typer av jobb, men också olika arbetsgivare.

Ett bra första jobb för många. Det sänker inträdeströsklarna och ger flera chansen till det första jobbet. Det är inte heller sällan som man går från bemanningsföretagsanställning, till anställning på något av de företag man arbetat på. Bemanningsföretagen fyller därför en viktig funktion på en flexibel arbetsmarknad.

 

 

 

 

Press: SvD; DN

2 reaktioner på ”Bemanningsföretag är en viktig del i en flexibel arbetsmarknad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s