Ansvarsfullt men trist…

Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg, meddelar att det femte jobbskatteavdraget nu får vänta till senare under mandatperioden som  en av grundbultarna inför budgetarbetet för 2012.  Att frågan nu skjuts på framtiden är ett tecken på att både hängslen och svångrem nu används för att säkra den stabila svenska ekonomin. Det är trist men förståeligt, det är så en ansvarsfull regering måste hantera ekonomin då det blåser på de ekonomiska världshaven.

Jobbskatteavdragen har varit viktiga reformer för alla det innefattat, det har lett till mera i plånboken till ”vanligt folk”, vilket gett bättre möjligheter för människor att skapa sig en personlig ekonomi och att skapa jobb genom att använda sina pengar både långsiktigt och kortsiktigt. När vanligt folk har mera pengar i plånboken investerar och konsumerar man, varor och tjänster.

Oppositionen vill ha det till att de styr agendan och regeringen i frågan,  regeringen är klokare än så, besluten grundas på nogranna analyser oavsett vad Högberg tänker. Den nedskrivna prognosen för 2011 gör att reformutrymmet, blir lägre än tidigare prognos. Det är bakgrunden till uppskjutningen av det femte jobbskatteavdraget. Att det skulle innebära en försvagning av arbetslinjen som Krassman oroar sig för kan man i och för sig tycka, men reformen är inte kastad i soporna, den skjuts på framtiden.

     

Press: SvD;AF; DN; DN2; SvD2;DI; EX; SvD; AF

Bloggar; Tokmoderaten; Maria Hagbom;Martin Moberg;Jinge; Mikael Andersson, Kent Persson

4 reaktioner på ”Ansvarsfullt men trist…

  1. Detta innebär inte bara en försvagning av den borgerliga arbetslinjen, detta signalerar att man inte ens själv tror på att skattesäkningar är det incitament som skapar nya jobbe eller ens fungerat i den utsträckningen som man själv påstått. Fredrik Reinfeldt har själv sagt att ”Jobbskatteavdraget är den enskilt mest jobbskapande åtgärden”.

    Att då, i ett läge när massarbnetslöshet råder, inte genomföra denna jobbskapande åtgärd är att frångå kärnan i den borgerliga arbetslinjen, och det är inte bara en försvagning Lotta, det är att lämna den samma. Att skjuta jobbskapande åtgärder på framtiden kan knappast ses som rätt sätt att hanter en jobbkris. Det är genom fler jobb vi kan möta krisen, men just nu så verkar det bara vara Maud Olofsson som vågar stå för att jobbskatteavdraget inte fungerat som någon jobbskapade åtgärd.

    Skulle gärna vilja få en beskrivning av vad arbetslinjen nu består av från dig, förutom att arbetslinjen är försenad……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s