Dåliga tider förlåter inte allt…

Vad kommer det sig att kravallerna i England fått sådan styrka och omfattat så många. Att England har tuffa tider och att många känner hopplöshet inför framtiden, arbetslöshet, dyrt och nästan omöjligt för fattiga att studera men det är säkert inte hela sanningen.

Den masspsykos som uppkommer då stora grupper människor skapar ett upplopp är ett fenomen vi sett alltför många gånger. Hoppas att England gör en analys av oroligheterna då allt är över. Är övertygad om att det finns många olika faktorer bakom händelserna och att mycket går att göra bättre.

Press: DN;SvD

En reaktion på ”Dåliga tider förlåter inte allt…

 1. Kent Karlsson skriver:

  Är du mottaglig för att verkligen se orsakerna till upploppen Lotta? Ställer frågan med anledning av din partitillhörighet och den politik och ideologi ditt parti står för. Kalla det kapitalism/nyliberalism eller vad du vill men det nuvarande ekonomiska system som vi nu har globalt där ”marknaden” hela tiden skall tillfredsställas och människorna längst ner på samhällsstegen är de som skall ”betala” för att hålla ”marknaden” på gott humör genom nedskärningar så kommer klyftorna i samhället att öka och motsättningarna mellan de som inget har och de som har allt och mer därtill att accelerera i samma takt!
  Så länge denna ”marknad” tillåts att ha makten över politikerna och deras beslut istället för tvärtom kommer vi att ha instabila samhällen där missnöjet hela tiden kommer att ligga och pyra under ytan och allt som behövs är en tändande gnista så blossar elden upp!

  Klyftorna ökar nu även i Sverige under nuvarande regering! Sjuka kastas ut ur sjukförsäkringen och blir hänvisade till socialbidrag efter att deras bostad och andra tillgångar mätts ut av Kronofogden! Arbetslösa blir ”förvisade” till Fas3 till nästan ingen ekonomisk ersättning alls men anordnaren får 5000:-/mån.per Fas3 deltagare av skttemedel! Rösterna från Svenskt näringsliv och även från regeringshåll blir allt högre för att lägstalönerna måste sänkas ytterligar och att arbetslagstiftningen måste försämras mera än vad nuvarande regering redan gjort!
  Arbetslösheten är hög, speciellt ungdomsarbetslösheten!

  Alla ingredienser som behövs finns här, allt som behövs är en tändande gnista!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s