Hopplöshetskänsla är farligt…

Kravallerna i England fortsätter, hela kvarter eldas ned och skadegörelsen är stor. Upploppen startade då en 29-årig fyrabarnsfar blev skjuten av en polis, men det var den utlösande faktorn. Många tror att utbredd arbetslöshet och stora grupper som känner sig marginaliserade, är den verkliga orsaken till att reaktionen blivit så stark. Därför är arbetet med att minska arbetslösheten så viktigt. Arbetslöshet är ett stort samhällsproblem som ofta leder till en stor hopplöshetskänsla, en känsla som är mycket farlig…

Press: DN; AB; NA; AB2;EX

En reaktion på ”Hopplöshetskänsla är farligt…

 1. Mikael skriver:

  Hej Lotta!

  Jag håller med dig helt och hållet. När arbetslösheten biter sig fast så är det ett stort socialt problem och ett stort samhällsproblem. När man följer medias rapportering så återupprepas ofta ”mångetniska” förorter och bostadsområden, kopplat till ungdomars utanförskap och mycket hög arbetslöshet, som i sin tur skapar rotlöshet och hopplöshet.

  Att ungdomar också känner att det inte finns någon kommunikation och att makthavarna varken ser dem, förstår sig på dessa människors hopplösa situation, eller bryr sig om dem som människor är mycket allvarligt.

  Detta kan man koppla till fenomen som radikalisering och extremism. Detta därför det är just hopplöshet, rotlöshet, utanförskap och att arbetslösheten biter sig fast bland just de med andra etniska bakgrunder som ligger bakom mycket av det politiska våldet enligt forskningen om politiskt våld och terrorism. Detta hittar man tex i den rätt så nya boken med titeln: Understanding Violent Radicalisation: Terrorist and Jihadist Movements in Europa. Redaktör för denna mycket relevanta och högaktuella bok är Professor Magnus Ranstorp vid Försvarshögskolan.

  Därför har nu storbritannien ett problem som det behöver få hjälp med att lösa, innan det går på tok för långt. Vi har alla ett ansvar gentemot framtiden, så vi inte lämnar människor i rotlöshet, utanförskap och hopplöshet.

  Mvh

  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s