Känslighet är inte Håkan Juholts problem…,

Håkan Juholt kallas idag i Expressen för ”pastor Jansson” för att man beskriver honom som känslig. Analysen som Expressen gjort bygger på hans sommarprogram och vad han sade där. Expressen påstår att det skulle vara negativt för Juholt att så öppet visa sin känslighet i olika situationer.

Jag tror inte att det är Juholt svaga punkt, tvärtom att han inte har den rätta känsligheten för när han blir populist och okänslig, vilket är betydligt farligare. Kommer han att hålla emot att Sverigedemokraterna får makt över den svenska budgeten eller kommer han för att visa att han kan, att gå emot regeringen och samarbeta med Sverigedemokraterna för att visa att han kan.

Det kommer i så fall inte att visa på en känslighet, utan snarare en populistisk cynism. Det innebär att Socialdemokraterna tvärtemot vad man gick till val på, samarbetar med Sverigedemokraterna. För alla som vet hur Sverigedemokraternas människosyn ser ut kan man bara konstatera att i så fall är inte Juholt känslig, han är vek och han är populist, en farlig kombination. Precis som Hanif Bali skriver i Expressen anser jag att, rasismens utbredning nu är Håkan Juholts ansvar.

Blogg; Katarina Brännström

Press: SvD

2 reaktioner på ”Känslighet är inte Håkan Juholts problem…,

 1. Med bakgrund av att det bara gått lite mer än två veckor sedan 77 människor mördades i Norge och massakern på antirasistiska AUF: medlemmar i Utöya i färskt minne anklaga Håkan Juholt för att bära ansvar för rasismen blir rumsren är väldigt osmakligt.

  Ni moderater förnekar er inte, Hur kan du påstå att samarbete mellan oppositionen och SD förekommer? Då kan jag påstå att Sverigedemokraterna ingår i regeringen eftersom de röstar i 9/10 fall på regeringens förslag.

 2. Peter Strobl skriver:

  Jag häpnar att se att du ställer dig sida vid sida vid Hanif Bali utan att reflektera över vad han de facto skriver.
  Nej Lotta, det är lika mycket ditt ansvar. Ditt partis ansvar, din statsministers ansvar.
  Vad regeringen har presterat till dags dato är en handlingsplan, som andas ytterligare kontroll utan en tillstymmelse till insikt. Graverande och pinsamt.
  För den fot du ställer dig på, är den inkompetentas fot som varken kan eller förmår förstå.
  Att förstå sin nutidshistoria, att kunna med viss fingertoppskänsla känna av vad som behöver göras i ett land är delar som kännetecknar kunniga politiker.
  Du tillhör inte dom.
  Men en sak kan jag lova dig, vi inom rörelsen kommer att ta vårt ansvar. Det ansvaret kommer att ligga bortom Bali och dina egna omdömen. Bortom den lyteskomik moderaterna ägnar sig åt visavi Sd och Socialdemokraterna.
  Känslighet är ett värdeladdat ord. Är det så att just denna egenskap som så tydligt saknades i Fredrik reinfeldts första kommentar efter massakern i Utöya, lever på undantag i ditt parti? Är det därför ditt raljerande ligger så nära för dig?
  Vi kommer att ta ansvar, men det ansvaret ligger långt bort från infantila och inkompetena analysförsök av en nutidshändelse som ni inte förstår upprinnelsen i.
  Du ser inte vad som sker i landet. Men vi gör det. Det ligger bortom din sandlåderetorik som du ger prov på här.

  Mvh

  Peter Strobl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s