Socialdemokrater, visa respekt för Norges sorg…

Jag tycker det är ledsamt att Socialdemokraterna i Sverige inte kan vänta ens, tills alla offer för den norska bombningen och dödsskjutningarna fått sina begravningar innan man är tvungna att använda tragedin i sina politiska syften och skrivningar för att kritisera den svenska statsministern Fredrik Reinfeldt.

Synligheten hos en statsminister kan alltid diskuteras men det är osmakligt att inte ha sorgfred då tragedin är så nära och så svår. Om det på något sätt skulle ha gjort skillnad för Norge om vår statsminister kommenterat tragedin mera hade jag förstått det hela, men låt för en gång skull den socialdemokratiska propagandamaskinen vila, vårt grannland har sorg och vi med dem. Nu är tid att vara eftertänksam och att enas inte att bedriva nitisk partipolitik.

Vi sörjer med de norska socialdemokraterna.  Jag tycker de svenska socialdemokraterna ska visa att man har respekt för Norges sorg.

Bloggar:Martin Moberg; (S)ebastians Tankar; Roger Jönsson;LeinesBlogg

2 reaktioner på ”Socialdemokrater, visa respekt för Norges sorg…

 1. Stig Palm skriver:

  Vad väntar du dig?
  Vad kritiserande Sossar EJ observerat, var att Stoltsenberg nämnde Reinfeldts kondoleans i minnesgudtjänsten i kyrkan med regering och kungliga närvarande tillsammans med kondoleanser från olika statschefer, t ex, Merkel, Obama m fl. Vad mer kan de begära?
  Detta är inget annat än vulgärpropaganda. Dessutom ha fräckheten att skylla på Sverige Demokraterna?

  Vad är det som skapar monster som Adolf Hitler och denne norske massmördare? Jo den politik som fördes av de segrande makterna efter 1918 års fredsuppgörelse och i nutid av regeringar i Europa och där Sossarna i Norge starkt bidrager. Vi får de monster vi förtjänar!

  • Mats skriver:

   Jag tycker det mer verkar vara ett problem för den svenska mentaliteten och det svenska mediala och politiska klimatet än just för socialdemokraterna. Norska politiker och norsk media har förtjänstfullt avstått från att hitta någon att skylla på eller att göra partipolitik av det fruktansvärda som skett. Istället har man enat nationen i bearbetning av chocken och sorgen.
   Jag lyssnade på en av norska polisens presskonferenser någon dag efter attentatet och de norska journalisterna ställde viktiga frågor om vad som skett, om antalet döda och sårade etc. Då häver en svensk journalist upp sin röst och kräver att få veta varför polisinsatsen var så sen och om inte fler ungdomar kunnat räddas om polisen inte dröjt. I det ögonblicket skämdes jag för att vara svensk. Varför ska svenska journalister alltid leta fel och utgå från att någon måste ”sättas dit”? Vi har en hel del att lära av vårt broderfolk här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s